EXCLUSIV | Radu Vâlcan, dezvăluiri fără perdea. Prezentatorul emisiunii Insula Iubirii a dat din casă: “Seara respectivă se termină în curte sau pe canapea”

29 07. 2024, 20:42

Radu Vâlcan nu a făcut un secret din faptul că îi place să experimenteze în bucătărie tot felul de rețete și să își pună amprenta personală. Talentul i-a fost recunoscut de Adela Popescu, care l-a lăudat pentru ingeniozitatea de care dă dovadă. În ciuda acestor abilități, prezentatorul emisiunii Insula Iubirii (Antena 1) nu vrea să își exploateze această latură decât în intimitatea casei sau, cel mult, la întâlnirile cu prietenii, care îi apreciază pasiunea și se bucură să testeze diverse specilități. Vedeta a povestit, pentru CIAO.RO că a fost inițiat în arta culinară de către bunica sa, Ilonka. Ea este cea care o răsfață în prezent pe soția lui, Adela Popescu, cu celebra prăjitură cu ness, atât de lăudată inclusiv în mediul online.

Se spune că bărbații sunt cei mai buni bucătari, iar Radu Vâlcan face parte din această categorie. În timpul liber, prezentatorului TV îi place să descopere noi rețete și să le valorifice în propria bucătărie. Cei mai fericiți bineînțeles că sunt Adela Popescu și cei trei copii ai lor – Alexandru, Andrei și Adrian – care sunt răsfățați cu tot felul de delicatese. “Vinovată” pentru acest lucru este bunica lui Radu, Ilonka.

Radu Vâlcan: “De la bunica mea am moștenit pasiunea asta, apoi s-a dezvoltat”

Încă din copilărie Radu a fost ajutorul ei de nădejde. “Cred că de la bunica mea am moștenit talentul culinar. Îmi aduc aminte când aveam ,  8-9 ani, cu ocazia sărbătorilor, când trebuia să facă cozonaci, mă trezea pe la 4.00 – 5.00 dimineața să-i țin ligheanul, unde ea frământa coca. Și avea o putere absolut extraordinară. Și, uite-mă, pe mine copil fiind atât de mic, cum mă mișcam cu tot cu ligheanul acela. Bunică-mea gătește foarte bine”, a mărturisit, pentru CIAO.RO, Radu Vâlcan.

Prezența feminină  la care face referire soțul Adelei Popescu este Ilonka, autoarea celebrei prăjituri cu ness atât de apreciată și lăudată de actriță pe rețelele de socializare. “Nu vrea să dea rețeta. Mi-a zis, la un moment dat, rețeta la telefon. Am sunat-o: mamaie, ne bate lumea la cap, te rog, dă-ne rețeta și ok, mi-a zis rețeta știind evident că n-o s-o putem pune în practică. Foarte greu de pus pentru că este adaptată și readaptată. De la bunica mea am moștenit pasiunea asta, apoi s-a dezvoltat”, a adăugat el.

Radu Vâlcan, dezvăluiri fără perdea

Un reper pentru Radu Vâlcan este bunul său amic, soțul Irinei Fodor. Cei doi nu sunt doar prieteni de familie, parteneri de vacanțe în destinații faine, dar și asociați la hotelul pe care l-au deschis var asta la Vama Veche.

“Suntem prieteni foarte buni cu Fodor, care este un bucătar desăvârșit. Da, încerc să mă inspir de la el tot timpul. Dar sunt la nivel de amator, îmi place să gătesc acasă. Nu-mi place să mănânc la restaurant, foarte rar merg la restaurant cu diverse ocazii, dar îmi place să gătesc acasă, să miroasă în bucătărie efectiv a mâncare”, a precizat soțul Adelei Popescu.

Printre ingredientele lui preferate pe care le folosește atunci când gătește se numără: boiaua și usturoiul. “Îmi place să cumpăr, de exemplu, busuioc, planta în sine. Cumpăr foarte mult busuioc, foarte puțin gătesc din el, dar în rest îl las împrăștiat prin casă, pentru că îmi place cum miroase. Îmi place aroma busuiocului. Latura mea culinară nu i-am dezvăluit-o Adelei, a descoperit-o. De la bun început efectiv am început să gătesc. În ceea ce privește aspectul ăsta culinar, avem cam aceleași gusturi și recunosc că atunci când exagerez cu usturoiul  – a zis-o și ea la un moment dat  – și da, într-adevăr, așa este. Atunci când exagerez cu usturoiul e clar pentru mine: seara respectivă se termină în curte sau pe canapea, în principiu în curte, pentru că mănânc foarte mult usturoi”, a spus, pentru CIAO.RO, Radu Vâlcan.

Radu Vâlcan vorbea ungurește în copilărie

Soțul Adelei Popescu ne-a povestit unde a crescut și de ce a fost nevoit să învețe limba maghiară. “Am copilărit foarte mult în Beclean pe Someș, zona Bistrița-Năsăud, unde este o comunitate foarte mare de unguri. Când eram copil, pentru că rudele noastre nu vorbea românește și atunci eu trebuia să vorbesc ungurește cu ei. Când ești copil ești ca un burete: asimilezi tot! Între timp s-a estompat, pentru că au murit mulți dintre ei și perioadele petrecute acolo s-au micșorat. Dar, într-adevăr, când eram copil vorbeam foarte mult. Bunica mea, Ilonka, locuiește în București. Ea este unguroaică, adică vorbește în continuare, asta mi se pare o chestie foarte mișto”.

Radu Vâlcan este fascinat de bunica lui, în prezent în vârstă de 89 de ani. Femeia nu e adepta tehnologiei moderne, ci păstrează în continuarea tradiția de a trimite și a afla vești prin scrisori.  “Mai are câteva surori pentru că au fost multe, au mai murit dintre ele, dar în continuare ele vorbesc prin scrisori, pentru că nu stau pe whatsapp, mesaje. Nu, vorbesc prin scrisori, pe ungurește și asta mi se pare ceva uau. Și noi când plecăm pe undeva, oriunde plecăm, am grijă tot timpul să trimit o carte poștală bunicii. Lumea a uitat, adică copiii noștri, de exemplu, nu știu ce înseamnă carte poștală, o scrisoare”, a conchis Radu Vâlcan.

Foto: Instagram